
Ekologiczny tatuaż na żywności, czyli natural branding
W dobie masowej produkcji żywności, gdzie liczy się ilość a nie jakość eko-żywność ma ogromne znaczenie. Świadomość i wiedza konsumentów na temat zdrowej żywności rośnie. Coraz częściej te produkty wybierane są i poszukiwane.
pochodzi ze sprawdzonego źródła
zawiera cenne właściwości i składniki odżywcze
nie zawiera pestycydów, konserwantów, środków chemicznych
jest przyjazna środowisku
jest smaczna, zdrowa i aromatyczna
produkcja zdrowej żywności jest regulowana przez przepisy prawne
producenci eko-żywności muszą spełniać restrykcyjne normy
Chcąc kupić eko-żywność szukaj specjalnego oznaczenia na opakowaniu. Jest nim zielony listek z gwiazdek, często nazywany euro- liściem. Produkty tej serii:
pieczywo, bakalie
makarony, mąki, kasze
dżemy, herbata, sery
owoce, warzywa
mięso, napoje, przekąski
słodycze, jogurty
Produkty żywnościowe eko cieszą się coraz większą popularnością. Modne staje się nie tylko jedzenie tych wyrobów ale także eko-styl życia.