in ,

Dlaczego eko-żywność cieszy się coraz większą popularnością?

Dlaczego eko-żywność cieszy się coraz większą popularnością?

W dobie masowej produkcji żywności, gdzie liczy się ilość a nie jakość eko-żywność ma ogromne znaczenie. Świadomość i wiedza konsumentów na temat zdrowej żywności rośnie. Coraz częściej te produkty wybierane są i poszukiwane.

Walory eko-żywności

 pochodzi ze sprawdzonego źródła
 zawiera cenne właściwości i składniki odżywcze
 nie zawiera pestycydów, konserwantów, środków chemicznych
 jest przyjazna środowisku
 jest smaczna, zdrowa i aromatyczna
 produkcja zdrowej żywności jest regulowana przez przepisy prawne
 producenci eko-żywności muszą spełniać restrykcyjne normy

Czy tradycyjna kuchnia polska może być zdrowa?

Produkty eko-żywności

Chcąc kupić eko-żywność szukaj specjalnego oznaczenia na opakowaniu. Jest nim zielony listek z gwiazdek, często nazywany euro- liściem. Produkty tej serii:

 pieczywo, bakalie
 makarony, mąki, kasze
 dżemy, herbata, sery
 owoce, warzywa
 mięso, napoje, przekąski
 słodycze, jogurty

Produkty żywnościowe eko cieszą się coraz większą popularnością. Modne staje się nie tylko jedzenie tych wyrobów ale także eko-styl życia.

Jak dawkować olej CBD?

Jak dawkować olej CBD?

Dlaczego warto uprawiać dereń?

Dlaczego warto uprawiać dereń?