in

Naleśniki inaczej

Naleśniki inaczej

Większość z nas przyzwyczajona jest do szybkich naleśników z dżemem i serem. Zachęcam do spróbowania innych wariantów. Świat naleśników jest bowiem różnorodny i kolorowy.

Naleśniki inaczej

Naleśniki gryczane

Ciasto: 20 dag mąki gryczanej, 1 jajko, 1 szklanka wody, 2 łyżki śmietany, 1 łyżka proszku
do pieczenia, pół łyżeczki soli

Nadzienie: 50 dag sera śmietanowego, 2 ząbki czosnku, cebula, papryka, 2 pomidory, 5
rzodkiewek, szczypta soli, pieprz

 Dokładnie wyrobić ciasto i odstawić na pół godziny
 Usmażyć naleśniki
 Czosnek i cebulę posiekać. Paprykę, pomidory, rzodkiewki pokroić w drobna kostkę.

Składniki te wymieszać z serem i doprawić do smaku

 Naleśniki zwinąć razem z nadzieniem
 Ozdobić potrawę sałatą lub natkę pietruszki

Naleśniki inaczej

Sposoby podawania naleśników

Naleśniki można podać zwinięte:

 „w chusteczkę”
 w rulon
 „w ślimaka”
 w rożek
 „w książeczkę”
 „w sakiewkę”

Pamiętaj! Usmażone naleśniki można przykryć folią, postawić w lodówce lub przechowywać w zamrażalniku. Zachowują świeżość i znakomity smak.

Naleśnikowe szaleństwo

Naleśnikowe szaleństwo

Eko Marketing nowym trendem w Digital Marketingu - Sprawdź, czym jest zielony marketing i jak się poprzez niego promować!

Eko Marketing nowym trendem w Digital Marketingu – Sprawdź, czym jest zielony marketing i jak się poprzez niego promować!