
Ekologiczny tatuaż na żywności, czyli natural branding
Antybiotyki są zmorą dla wielu z nas. Wielkie tabletki bądź gorzkie syropy sprawiają, że już na samą myśl mamy mdłości. Niektóre stosujemy tygodniami, a nie do końca nam pomagają. Inne przyprawiają nas o dodatkowe dolegliwości. Czy jest jakiś inny sposób na to, by antybiotyk był lepszy?
Naturalny antybiotyk? A co to takiego? Istnieje w ogóle coś takiego? Jak najbardziej tak! Do grona naturalnych antybiotyków zalicza się liczne zioła, owoce i warzywa, które zawierają w sobie wiele witamin i antyoksydantów, a niektóre posiadają ważną przy antybiotykoterapii allicynę (np. czosnek).
Ludzki organizm z trudem zaczyna przyswajać antybiotyki z apteki. Niektóre z nich ,,nie szkodzą, ale też nie pomagają”. Warto zatem truć się licznymi tabletkami skoro możemy spróbować zrobić swój własny domowy antybiotyk. Oto domowe lekarstwa, które błyskawicznie podstawią Cię na nogi!
Składniki:
Przygotowanie:
Syrop przechowuj w szklanym słoiku z przykrywką w lodówce. Zażywaj 1 łyżkę dziennie na wzmocnienie odporności. W przypadku infekcji stosuj 1 łyżkę trzy razy dziennie przed każdym posiłkiem.
Składniki:
Przygotowanie:
Przygotowany antybiotyk neutralizuje wiele patogenów w tym wiele licznych bakterii, wirusów, ale też i infekcji grzybiczych.