Coś na chleb

Niniejszy artykuł pod tytułem Ekologiczna biżuteria: modna i na czasie nie stanowi porady, ani nie jest materiałem edukacyjnym, a jedynie przedstawia wyłącznie opinię jego autora. Oznacza to, że wszystkie informacje, które u nas znajdziesz na temat Ekologiczna biżuteria: modna i na czasie należy traktować jako forma rozrywkowa, a każdą decyzję podejmować wyłącznie samodzielnie w oparciu o właśne doświadczenie oraz rozsądek. Nie tylko nie zachęcamy, ale wręcz odradzamy wykorzystywanie znalezionych tutaj informacji w każdym celu i w każdej sferze życia prywatnego oraz zawodowego.

Pasty do chleba są znakomitą formą urozmaicenia posiłku. Można je zrobić z rozmaitych składników, dodając ciekawe dodatki lub przyprawy.

Pasta luksusowa

Składniki: 2 awokado, 2 łyżki naturalnego jogurtu, 2 cebule, 1 strąk czerwonej papryki, 1 łyżka soku cytrynowego, sól, pieprz, 20 dag twarogu

Przygotowanie: Miąższ awokado zmiksować z twarogiem, jogurtem, posiekana papryką i cebulą. Masę doprawić sokiem cytrynowym i pieprzem oraz solą. Pasta luksusowa najbardziej smakuje do grzanek.

Pasta zielona

Składniki: 2 awokado, sok z cytryny, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 3 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól i pieprz

Przygotowanie: Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Miąższ z awokado rozgnieść widelcem. Składniki połączyć. Dodać posiekana pietruszkę. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Posmarować pastą krakersy lub pieczywo chrupkie.

Pasty kanapkowe są szybkie w przygotowaniu i składają się z prostych składników. Wszystko zależy od naszej inwencji i pomysłowości.