
Ekologiczny tatuaż na żywności, czyli natural branding
Jakie warunki musi spełniać opakowanie, by można w nim było przechowywać lub transportować żywność? Gdzie znaleźć ekologiczne opakowania dla branży cateringowej? Czy opakowanie może posłużyć za nośnik reklamowy? Zapraszamy do lektury!
Postawa proekologiczna jest coraz bardziej ceniona przez wielu klientów. Konsumenci są coraz bardziej świadomi i częściej decydują się na wybór jednorazowych, ekologicznych opakowań, zwracają również uwagę na to, z jakiego materiału jest wykonane opakowanie, w którym transportowana jest do nich żywność.
Spośród ekologicznych opakowań dla branży cateringowej, najlepiej sprawdzają się jednorazowe i w pełni kompostowalne opakowania, których można używać w różnych temperaturach i warunkach. Dobre opakowania dla cateringu rozprowadzają temperaturę po całym pudełku i są dostosowane do rodzaju potrawy, która ma się w nich znaleźć.
W zależności od rodzaju potrawy można wyróżnić:
Jak wybrać najlepsze opakowanie dla swojego biznesu? Warto pomyśleć nie tylko o ekologii, ale i o… reklamie!
Wiele firm nie docenia ogromnego potencjału reklamowego, jaki niosą za sobą ekologiczne opakowania. Na pudełka można nanieść dowolnego rodzaju nadruki – obowiązkowym elementem, który należy umieścić na opakowaniu, jest logotyp firmy! Ekologiczne pudełka na żywność mogą więc stanowić same w sobie formę reklamy dla firmy cateringowej lub punktów gastronomicznych.
Jeśli szukasz profesjonalnego dostawcy jednorazowych ekologicznych opakowań, warto wypróbować opakowania papierowe, plastikowe i foliowe dedykowane branży cateringowej firmy Akar to najwyższa jakość obsługi, usług i produktów, stworzonych specjalnie dla punktów gastronomicznych, sklepów spożywczych i firm cateringowych!